Ons verhaal

Brouwerij Vakwerk bevindt zich in het hart van het Heuvelland: een uniek gebied in het meest zuidelijke puntje van Nederland. Gekenmerkt door haar heuvels, dalen, bossen, groene omgeving en een ongerept mooi landschap. Geliefd vanwege haar kleurrijke vakwerkhuisjes, oude boerderijen, meanderende riviertjes zoals de Geul en de Gulp en tal van kleine dorpjes en gehuchten. Daar waar tradities nog hoog in het vaandel staan, iedereen elkaar kent en elke inwoner én bezoeker zijn/haar leefstijl trots beschrijft als een ‘Bourgondische’.

De drijvende krachten achter het concept zijn Rick, André en Mark. 3 vrienden uit het Heuvelland met een grote voorliefde voor het brouwen (en proeven) van lokale speciaal bieren. Uit een combinatie van alles wat het Heuvelland fijn en waardevol maakt, is in 2021 brouwerij Vakwerk geboren. Vakwerk vind je in het Heuvelland op elke vierkante meter en dat koesteren we. De beleving die je opdoet als je in het Heuvelland bent willen we door vertalen naar onze bieren. Vakwerk moet je proeven!

Dit zijn wij:

André

  • Fysiotherapeut van beroep maar bovenal chauvinistisch inwoner van Mechelen, ook wel ‘ut Vakwerkdurp’ genoemd.
  • Eerste biertje: Leeuwbier
  • Favoriete biertje: een echte klassieker, de Tripel Karmeliet
  • Functie binnen brouwerij Vakwerk: bedenken en testen van recepten (in het Limburgs: ‘get braggele’), beheerder van de brouwerij Vakwerk Facebookpagina, ‘crea bea’, bier brouwen en natuurlijk proeven!

Rick

  • Ergotherapeut, en let vooral goed op de houdingen van zijn brouwcollega’s.
  • Komt uit Wijlre – het land van Brand Bier – en is woonachtig in het heuvelachtige Epen (oftewel ‘Bronnenland’ dat bekend staat om de vele waterbronnen die her en der uit de heuvels komen).
  • Eerste biertje: Brand pils, uiteraard.
  • Favoriete biertje: Le Fort Tripel
  • Functie binnen brouwerij Vakwerk: duizendpoot, marketingstrateeg, beheerder van de Instagrampagina, ‘niet denken maar doen’, BBQ-meester!

Mark

  • Fysiotherapeut van beroep. Oorspronkelijk uit Wintelre (Noord Brabant), maar in 2007 al verhuisd naar Heerlen, geslaagd voor zijn ‘Limburgeringscursus’ en blijven plakken.
  • Eerste biertje: Bavaria
  • Favoriete biertje: La Trappe Tripel
  • Functie binnen brouwerij Vakwerk: boekhouding, sparringpartner van André voor wat betreft de recepten, beheerder van de Untappdpagina, zeer accuraat in het brouwen, DJ met voorliefde voor Abba, blinkt uit in het etiketten-proces!

Eigenaren brouwerij vakwerk

Voor de vorming van ons concept werken we samen met lokale partijen die al veel voor ons hebben betekend. Dank aan de 2 Brouwheeren uit Mechelen voor het overbrengen van de basis skills van het brouwen en Vcreates voor de treffende vormgeving die het Heuvelland zo treffend visueel voor ons maakt.

Wij brouwen onze bieren zelf in het Heuvelland. Als de recepten geperfectioneerd zijn zetten we het brouwproces van onze brouwsels eigenhandig voort in een huurbrouwerij zodat we een grotere oplage kunnen produceren. We brouwen met passie en we hopen dat ieder die van onze bieren geniet dat ervaart!